Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:211, Did:0, useCase: 3


Gatavosim soli pa solim

Redakcija
Redakcija

Vai jums patīk gatavot un garšīgi paēst? Vai dodat priekšroku veselīgam uzturam? Vai vēlaties dažādot savu ēdienkarti un iemācīties jaunas receptes? Tad jums noteikti noderēs izdevniecībā Madris izdotā grāmata "Gatavosim soli pa solim", kurā apkopotas vairāk kā 100 receptes un labākie gatavošanas paņēmieni gan iesācējiem, gan arī visiem tiem, kam patīk gatavot.

Grāmatā atradīsiet lieliskas receptes:

- uzkodām,
- zupām,
- salātiem,
- sēnēm un dārzeņiem,
- kartupeļiem, rīsiem un pastai,
- liellopa, jēra un cūkgaļai,
- putnu gaļai,
- zivīm un jūras veltēm,
- desertiem.

Visām receptēm gatavošanas process atainots vairākās fotogrāfijās- soli pa solim, katrai sīki aprakstīta gatavošanas tehnika un sniegti vērtīgi kulināri padomi, piemēram, ko darīt, ja gatavošanas procesā gadījusies kāda kļūme. Tāpat visām receptēm norādīta uzturvērtība, gatavošanas ilgums un sarežģītības pakāpe.

Taču grāmatas vērtību nosaka ne tikai plašais recepšu klāsts un skaidri pasniegtā gatavošanas tehnika.
Bez receptēm, šeit atrodama arī vērtīga informācija par uzturu, veselībai svarīgākajām pārtikas produktu grupām, nepieciešamo virtuves aprīkojumu, pareizu iepirkšanos, garšvielu izvēli dažādiem ēdieniem.

Ir arī nodaļa, kas veltīta viesu apkalpošanai, kurā uzzināsiet visu par svētku organizēšanu, maltītes izvēli atbilstoši pasākumam un gadalaikam, ēdienu un dzērienu saskaņošanu, kā arī nepieciešamo produktu daudzuma aprēķināšanu.

Iesācējiem noderēs ēdiena gatavošanas ābece, kas iepazīstina ar visdažādākajiem ēdienu gatavošanas pasaulē lietotajiem terminiem. Piemēram, jūs uzzināsiet, ko nozīmē al dente, gatavināšana ar ievilkšanos, dzēšana, speķošana u.c. terminu skaidrojumus.

Recepte no grāmatas: mājputnu gaļas pastēte ar jāņogām

Nepieciešams:
6-8 personām

300 g vistas akniņu,
300 g cāļa filejas,
1 olas baltums,
4 ēdamkarotes konjaka,
100 g sviesta,
100 g saldā krējuma,
75 g Creme duble (var aizstāta ar Mascarpone),
sāls,
pipari,
2 ēdamkarotes svaiga, sakapāta timiāna,
75 g jāņogu un upeņu,
sviests veidnes ietaukošanai,
timiāns, jāņogas un salāti rotāšanai.

Pagatavošana:

1. Akniņas un filejas noskalo tekošā, aukstā ūdenī, nosusina papīra salvetēs, atdala taukus un gaļu smalki sagriež. Sajauc ar olas baltumu un konjaku, iepilda aizvākojamā aukstuizturīgā traukā un aptuveni uz 15 minūtēm ieliek saldētavā.

2. Izņem no saldētavas, samaļ virtuves kombainā vai blenderī un pamazām pievieno sviestu un saldo krējumu. Beigās pieliek sāli, piparus un svaigu timiānu.

3. Jāņogas un upenes pārlasa, atdala no kātiņiem un noskalo, nosusina un uzmanīgi iecilā krēma masā.

4. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.

5. Aizvākojamu trauku (aptuveni 1 litrs tilpuma) ieziež ar sviestu, iepilda krēma masu un aizvāko.

6. Plakanu karstumizturīgu trauku (piemēram, sacepumu veidni) pilda ra ūdeni, ieleik tajā trauku ar pastēti un karsē cepeškrāsnī aptuveni 50 minūtes.

7. Veidni izņem un masai ļauj atdzist.

8. Pastēti ar nazi atdala no veidnes malām, uzmanīgi apgriež otrādi un sagriež šķēlēs.

9. pēc vēlēšanās rotā ar timiānu, jāņogām un salātu lapām.